eft,knackningsterapi

Om knackningsterapi

2015-05-02 10:36 #0 av: wildchild001

Välkomna till sajten om Knackningsterapi eller 'Emotional Freedom Technique' (EFT). Här kan vi dela varandras idéer samt komma med tips och funderingar!

Välkomna alla nya medlemmar! EFT står för Emotional Freedom Technique och är en form av energipsykologi och självhjälpsmetod utvecklad av amerikanen Gary Graig. Det finns idag många olika grenar av EFT och i detta forum kommer fokus ligga på traditionell EFT som Gary Graig grundat och även Faster EFT, en metod designad av Robert Smith, dock är diskussioner kring alla sorters EFT självklart välkomna.   

EFT är en metod som man kan använda mot allt som stör och ger obehag i kroppen, obehagliga minnen och liknande. Det fungerar bland annat för:

Fobier, rädslor
Depressioner, sömnsvårigheter
Kronisk värk, migrän
PTSD, trauman 
Astma, allergier
Beroende, missbruk
Prestationsångest
Personlig utveckling, dålig självbild
Diverse sjukdomar

Hur fungerar då EFT? Metoden utgår från att negativa händelser i våra liv som ej bearbetas lagras i kroppen och orsakar en störning i kroppens meridiansystem. Detta kan så småningom leda till att vår livskvalitet försämras, fysiska besvär uppstår och vi blir sjuka. Kroppen är helt enkelt i obalans. Genom att gå tillbaka till ett obehagligt minne eller att fokusera på sin fysiska smärta samtidigt som man knackar med sina fingrar på olika punkter på kroppen kan man få dessa obehagliga känslor att släppa och försvinna för gott. 

Genom knackningarna skickas lugnande signaler till ens känslohjärna och det känslomässiga obehaget löses upp. EFT är en väldigt enkel metod att lära sig och man kan använda den på sig själv utan några som helst hjälpmedel. En runda tar inte mer än några minuter att göra. När känslorna är i balans är även kroppen i balans, man presterar bättre, relationer förbättras och livskvaliteten ökar. 

Det bästa med EFT är att man inte behöva analysera sönder eller ens prata om sitt problem, det är känslan man är ute efter. EFT fungerar ofta när ingenting annat hjälper.

Till sist vill jag även gå igenom sidans sajtregler; kort och enkelt:
- Håll en god ton här inne och var snälla och respektfulla mot varandra. 
- Inlägg som inte uppfyller de här kraven tas bort med omedelbar verkan.

Och med de orden hoppas jag ni alla ska trivas här inne! Frågor eller funderingar kring sajten välkomnas och besvaras bäst i någon av trådarna eller via ett PM.

Anmäl
2015-05-13 15:58 #1 av: Devana

Jag har precis börjat med EFT och känner mig ganska lost fortfarande, så jag är superglad för den här sidan! Tack! Skrattar

Anmäl
2015-05-15 10:26 #2 av: Anterrabae

Åh så spännande sida! Jag började med EFT för flera år sen, men som med mycket annat så kommer jag av mig i perioder. Är jätteglad för denna sida, då jag vet hur enkelt och efektivt det är!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-05-15 11:41 #3 av: wildchild001

Vad kul! Jag är precis likadan, har perioder där jag glömmer bort det helt. Sen kommer jag på mig själv om jag någonsin skulle må dåligt eller ha ett problem att "just d, jag behöver ju inte må såhär, jag har ju EFT!" haha 

Anmäl
2015-05-17 12:26 #4 av: Magi-cat

Hej!

Nu har jag ingen större kunskap (alls) om just EFT, men har uppfattat det som en enkel självhjälpsmetod vid enklare åkommor och oro inom vardagsområdet, och jag känner personer som utövar det och anser sig hjälpta.

Men det är ingen "botar-allt"-terapi eller något som man ska experimentera med på egen hand vid t.ex. psykisk sjukdom. Det vore bra att vara tydlig med det, tror jag.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2015-05-17 23:43 #5 av: wildchild001

Enligt min kunskap och research så skulle jag vilja säga att EFT utfört på rätt sätt av en erfaren utövare har möjlighet att bota mycket. Men alla är vi olika och självklart ska man alltid vara försiktig och ta hjälp av någon som vet precis vad de gör, det håller jag absolut med dig om. Ska försöka göra det tydligare, så tack för tipset :)

Anmäl
2015-05-18 17:25 #6 av: Skogshumblan

Så härligt och roligt med denna sajt! Stort lycka till med sajten!

Anmäl
2015-05-21 15:47 #7 av: Sanyara

Jag blev jätteglad när jag såg din blänkare om den här nya sajten.

Jag har använt mig av olika former av Energipsykologi av och till sedan några år tillbaks. (EFT, EmoTrance, TAT)

Det verkar inte att vara så känt i Sverige än så det är välkommet med ett forum där man kan diskutera och få inspiration mm

#4 Bra att du tar upp det här med att man inte bör experimentera på egen hand om man har svåra djupgående  problem,  sjukdomar mm som man behöver professionell hjälp med i någon form.

Anmäl
2015-05-21 16:20 #8 av: wildchild001

#7 Tack ska du ha! Där finns en flik som heter "Egna erfarenheter" där du gärna får berätta mer om dina upplevelser och kunskap, hade varit jätteintressant att höra! 

Anmäl
2015-05-28 15:31 #9 av: gardit

Jag har ett önskemål om eft- klipp på svenska. Även om jag förstår engelska så blir det enklare om man slipper "översätta" i huvudet när man knackar in sitt budskap. Jag förstår att det finns mängder av klipp på engelska så det är en stilla förhoppning om hjälp att hitta svenska varianter, alternativt få tips om var man kan lära sig mer.
Tack för ett bra initiativ, hoppas att många hittar hit:)

Anmäl
2015-05-28 19:45 #10 av: wildchild001

#9 Där är redan några klipp på svenska, tyvärr är de dock inte så lätta att hitta men ska se ifall jag kan leta fram fler! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.