2015-05-02 14:11 #0 av: wildchild001

Vad är det som gör att The Law of Attraction fungerar helt fantastiskt för några medan andra kan visualisera och meditera i åratal men ingenting händer. Vi går igenom några teorier om varför, och hur EFT faktiskt kan hjälpa till.

"Jag duger som jag är", "Jag är tacksam för mitt fantastiska liv", "Alla mina behov uppfylls". Du har satt dig i din lotus ställning, tagit ett djupt andetag och ser framför dig allt det där du önskar för ditt liv. Men hur mycket du än försöker kan du inte släppa den där känslan inom dig, den där lilla, jobbiga känslan i magen som säger att det inte är sant. Du ignorerar den och fortsätter att visualisera ditt drömliv framför dig. Den är fortfarande kvar. Kanske du måste visualisera mer? Längre? Hårdare? Allt för att övertyga dig själv om att den där känslan inte betyder något. Tänker du bara positivt tillräckligt länge kommer den där jobbiga rösten till slut tyna ut och försvinna. Men tänk om den inte gör det, tänk om den faktiskt är där för att säga dig något. Kanske är dags att sluta ignorera den, bjuda in den, se vad den har att säga och ta itu med den en gång för alla. 

Vi alla bär omkring inom oss upplevelser och minnen som påverkar vårt vardagliga liv. I nästan alla fall där vi inte uppnår de resultat vi önskar är det på grund av att dessa (ofta omedvetna) minnen eller upplevelser hindrar oss på vår väg mot våra drömmar. Det kan vara allt från en otäck händelse när du var yngre, hur du blivit uppfostrad, vad du anser vara rätt eller fel osv. 

Har du ex en önskan om att gå in i en perfekt kärleksfull relation men har en föreställning om att relationer är tuffa och jobbiga på grund av att du fortfarande går och bär på en ångest över att dina föräldrar i princip hela tiden bråkade och var väldigt dåliga på att visa kärlek till varandra, kommer ditt undermedvetna styra dig till liknande relationer för att det är de enda ditt undermedvetna känner till. 

Eller säg att du har som mål att nå ekonomisk framgång men växte upp med att se hur utstött och ensam din rika kompis från mellanstadiet blev för att folk var avundsjuka, vilket gör att du i ditt undermedvetna nu kopplar ihop ekonomisk framgång med att vara ensam och utstött och det vill du ju inte bli. Ditt undermedvetna försöker på ett ganska så knasigt sätt faktiskt skydda dig. Förvirrande, eller? 

Det är här EFT kommer in i bilden och kan hjälpa. Genom att använda EFT och verkligen bejaka sitt undermedvetna och ta fram sina känslor kan man rensa alla blockeringar som hindrar en från att uppnå sin fulla potential här i livet. EFT löser upp dina negativa tankar och vänder de till något positivt och är dessutom väldigt enkelt att använda och går snabbt, en runda tar inte mer än några minuter. Till skillnad från klassisk terapi där problem ska ältas om och om igen i allt från några månader till flera år och som ibland inte ens hjälper.. När du väl släppt på vad det än är som hindrar dig från att uppnå vad det än må vara du önskar finns det ingenting som kan stoppa dig, det är fritt fram och du kan gå hur långt som helst. 

Jag anser att vi alla är här på denna planet för att leva våra liv till fullo, jag tror inte på att anledningen till att jobbiga saker händer oss handlar om att vi ska lära oss en läxa, att allt redan är förutbestämt eller att vi har något slags själskontrakt, det är bara något med det som verkligen inte går ihop i mitt huvud. Jag tror att vi är här för att upptäcka, utvecklas, leka, skratta och älska och hela tiden växa som människor. Du är den enda som har kontroll över ditt liv och du har makten att göra och uppnå precis vad du vill. Allting är möjligt.