Annons:
Etikettereftknackningsterapi
Läst 1699 ggr
JRSN
2019-09-03, 18:32

Knackningsrunda, så här går det till!

Manual av Gary Craig.

Hur en EFT-runda går till

1. Börja med att beskriva ditt problem och hur du känner. Hur vet du att du har detta problemet? Var i kroppen känns det? Vilken form har det? Har känslan någon färg? Arbetar du med värk fokusera istället på hur värken känns och var i kroppen den sitter. Är det en dunkande känsla? Eller mer en tryckande känsla? Försök vara så noggrann och specifik som du kan. 

2. När du väl ringat in din känsla frågar du dig själv hur stark du känner detta på en skala 1-10, där 1 är minst och 10 starkast. Detta är för att kunna jämföra ifall känslan minskat efter första rundan.

3. När punkt ett och två är avklarad är det dags att börja med en s.k. minnesfras. Samtidigt som du knackar med minst två fingrar eller masserar/rör vid/tänker på karatepunkten eller ömma punkten säger du tre gånger "Även om jag har det här problemet (fyll i med egna ord, denna huvudvärk, ångest, rädsla osv.) accepterar jag mig själv djupt och villkorslöst. (Man kan smyga in vilka ord man vill såsom "älskar, förlåter, uppskattar, hedrar", vad som än känns bra för dig).   

4. Efter det är det dags att knacka på resterande punkter samtidigt som du säger en minnesfras. Man brukar rekommendera att börja vid insidan av ögonbrynet och gå neråt för att sedan avsluta uppe på huvudet, men man kan ta punkterna i vilken ordning man vill, det spelar ingen roll. En minnesfras är något som påminner dig om tillståndet du vill förändra ex "den här huvudvärken, rädslan, skulden" osv. Det behöver inte vara samma ord hela tiden, så länge de bara hänger ihop. Ex om du har huvudvärk kan du säga "denna huvudvärk", "denna jobbiga spända känslan", "det känns som om mitt huvud ska explodera", "denna jobbiga huvudvärk" osv.

5. När du gjort några rundor tar du ett djupt andetag och känner efter ifall känslan har minskat. Sätt ett ny siffra på din känsla och gör en runda till. Fortsätt så tills känslan helt har försvunnit. 

Ofta kan olika aspekter av problemet komma upp, eller ett gammalt minne som påminner om situationen du jobbar med just nu. Det är bara att fortsätta knacka igenom allt tills alla känslor/minnen är nere på noll. Det kan ta ett tag men det gäller att inte ge upp. Jag har varit med om problem som försvunnit efter redan bara en runda, men oftast kan det ta lite längre, allt ifrån någon timme till några dagar eller veckor. Man kan alltid ta en paus från ett problem och komma tillbaka till det vid ett senare tillfälle. Känner du dock att det blir för mycket för dig eller att du inte riktigt är redo att ta itu med ett problem eller minne är det alltid bäst att kontakta en erfaren terapeut.

För er som verkligen vill fördjupa er inom EFT är här en helt gratis 90 sidig manual som Gary Craig har satt ihop, The Goldstandard Tapping Tutorial. Den kan jag rekommendera högt, den har översatts till svenska av Ann Rosenqvist Atterbom & Torkel Atterbom på www.balanspunkten.info 

Bra och informativa videor:

EFT Basic Recipe Tutorial

The EFT Basic Recipe by Founder Gary Craig

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2021-01-05, 13:26 av JRSN
Annons:
Upp till toppen
Annons: