2019-10-09 15:41 #0 av: JRSN

För mig råder det inga tvivel om att teknikerna med EFT och PEP verkligen fungerar. Problemet är egentligen av en helt annan natur; människans inneboende lathet. Vi vet vad som är bra för oss men - vi gör det helt enkelt inte!

Träna upp disciplinen

En sak är säker; om vi vill träna upp vår grundläggande disciplin så går det inte att använda knackningsterapi för detta. Det skulle ju vara 'moment 22'. Vi vill bli bättre på att använda knackningsterapi men saknar disciplinen att börja. Men för att få en bättre disciplin behöver vi knackningsterapi. Tablå!

Nja, allt detta är förstås bara dåliga ursäkter. Det går ju utmärkt att använda en helt annan metod för att få ändan ur vagnen. Vilken metod det är spelar verkligen ingen roll. Och viktigast av allt är nog att inte ta sig an ett alltför stort projekt på en gång. Bättre är att börja i mycket liten skala och sedan utöka när tiden är mogen.

Att lära sig grundrundan

Om man lyckats lära sig grundrundan utantill så är det lättare. Det är alltså punkten för 'setupfrasen' (karatepunkten) plus de nio aktupunkturpunkterna som används. Då kan man när som helst (offline) programmera ett problem och knacka en eller flera rundor. Närhelst man har tid och känner för det.