Annons:

Välkomna alla nya medlemmar! Jag hoppas ni är lika exalterade över denna sida som jag är. Detta är en plats för alla intresserade av Knackningsterapi - EFT, såväl licensierade healers, erfarna utövare eller folk som bara är nyfikna. Vad är då EFT? EFT står för Emotional Freedom Technique och är en form av energipsykologi och självhjälpsmetod utvecklad av amerikanen Gary Graig. 

Det finns idag många olika grenar av EFT och i detta forum kommer fokus ligga på traditionell EFT som Gary Graig grundat och även Faster EFT, en metod designad av Robert Smith, dock är diskussioner kring alla sorters EFT självklart välkomna.  EFT är en metod som man kan använda mot allt som stör och ger obehag i kroppen, obehagliga minnen och liknande. EFT fungerar bland annat för:

Fobier, rädslor
Depressioner, sömnsvårigheter
Kronisk värk, migrän
PTSD, trauman 
Astma, allergier
Beroende, missbruk
Prestationsångest
Personlig utveckling, dålig självbild
Diverse sjukdomar

Hur fungerar då EFT? Metoden utgår från att negativa händelser i våra liv som ej bearbetas lagras i kroppen och orsakar en störning i kroppens meridiansystem. Detta kan så småningom leda till att vår livskvalitet försämras, fysiska besvär uppstår och vi blir sjuka. Kroppen är helt enkelt i obalans. Genom att gå tillbaka till ett obehagligt minne eller att fokusera på sin fysiska smärta samtidigt som man knackar med sina fingrar på olika punkter på kroppen kan man få dessa obehagliga känslor att släppa och försvinna för gott. 

Genom knackningarna skickas lugnande signaler till ens känslokropp och det känslomässiga obehaget löses upp. EFT är en väldigt enkel metod att lära sig och man kan använda den på sig själv utan några som helst hjälpmedel. En runda tar inte mer än några minuter att göra. När känslorna är i balans är även kroppen i balans, man presterar bättre, relationer förbättras och livskvaliteten ökar. 

Det bästa med EFT är att man inte behöver analysera sönder eller ens prata om sitt problem, det är känslan man är ute efter. EFT fungerar ofta när ingenting annat hjälper.

Är du helt ny gällande EFT rekommenderar jag dig att börja med att ladda ner och läsa igenom denna manual, titta på denna video och gå vidare med denna video.